Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатик 147 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с климатик 147 JTD

От както стана топло пуснах климатика ,ама останах изленадан,в колата стана още по топло.По мислих ,че трябва да го допълня с фреон,но тази сутрин ми направи впечетление ,че като врътката е на студено сложена си духа сеедно е на червеното ,та питането мие дали може климатика да си работи а проблема да идва от врътката за топло и студено.Става въпрос за 147 1.9 jtd

Може да направиш един прост тест!
    Избираш да духа максимално студено, изключваш вътрешната циркулация / да вкарва въздух отвън/, включваш вентилатора на максимална степен а потока на въздуха да излиза през централните духалки!След няколко минути мериш температурата, трябва да показва температурата на околната среда +/- 5 градуса.
    Ако температурата се покачва е възможно да има проблем с клапите или управлението им.
    Ако не, търси се проблем в климатика.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Несам го мерил ,ама като си сложа ръката и смениам топлои студено никакава разлика не намирам, духаси толо сеедно сам на парно.

Comment

Моторче на клапата за топло-студено Поне при мен беше тоя филм. Иначе си е жива мъка. Цяло лято се молех като вляза в кола да тръгне студено, а не горещо
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Какви пари тие излезнал ремонта колега.

Comment

Диагностика - 30 лв. Моторче втора употреба от първата морга - 40 лв. Вероятно може да се намери и за по-малко. Труд - от мен. Забравих да сложа и няколко различни камъка и удължител - около 10 лв /необходим е само един, но докато налучкам размера купих половин магазин/
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Мерси колега маи и аз ще трябва да мина по същия път.

Comment

Разбрах на 156 къде се намира моторчето ,ама някои ако знае да ми каже на 147 да ли е на същото място ще съм му много благодарен.

Comment

Колегата Monchev http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=12906
                  имаше абсолютно същия проблем с това моторче, така че може да поискаш информация от него!
                  Audi A6 3.0 TDI
                  Infiniti FX35

Comment

При мен проблема се оказа не моторчето а един елемент на платката за управление намираща се зад врътките.
                    Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Днеска го намерих моторчето, оказа се че то си работи ,лошотое че не достига ток до него,като слойих буксата от другото моторче си тръгна .Кабелите са видимо здрави,някои ако може да помогне.

Comment

Ми то нямаш много голям избор. Следващото нещо е смяна на управлението.
                        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Щом моторчето работи проблема ти е в управлението и по-точно в ТОЗИ елемент , при мен се оказа същото за съжаление не можах да го намеря само него и смених цялото управление (за трите врътки са идентични елементите)
                          Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Колега нещо неги разбирам тези схеми,а можешли да ме орянтирах колко пари струва това управление.

Comment

Купуваш си ето това елементът който ти казах е на платката вътре явяваща се управлението на климатика за цената както я намериш 100-200 лв.

Attached Files

Comment

Working...
                              X